Mazda alkatrészek

Árajánlat kérés

A MAZDA BEMUTATJA KOMPAKT SPORTAUTÓ KONCEPCIÓJÁT

• A MAZDA ICONIC SP bemutatkozik a bolygódugattyús EV rendszerű hajtáslánccal
• Bemutatjuk a 2024-es Mazda MX-5-öt

Mazda ICONIC SP

A vezetés iránti rajongás benne van a Mazda minden tervezőjének és mérnökének DNS-ében, és szenvedélyük leglátványosabban a világ legkelendőbb roadsterében, a Mazda MX-5-ben nyilvánul meg.

A Japan Mobility Show rendezvényén, a 2024-es, frissített MX-5 premierje mellett a Mazda bemutatta a MAZDA ICONIC SP modellt, egy koncepcióautót, amely a kettős bolygódugattyús hajtásláncot és az EV platformot ötvözi, ugyanazzal a hajtáslánc-szemlélettel, amelyet nemrégiben a vadonatúj Mazda MX-30 R-EV-ben vezettek be.

A MAZDA ICONIC SP egy kompakt sportautó-koncepció, amelyet úgy terveztek, hogy képes legyen alkalmazkodni egy új korszakhoz, miközben megmutatja a vállalat töretlen elkötelezettségét amellett, hogy olyan termékeket hozzon létre, amelyek maradéktalanul megfelelnek az ügyfelek vezetés és autók iránti rajongásának.

A koncepció fontos eleme az alacsonyra tervezett súlypont, ami kitűnő teljesítményt biztosít. Egyedülálló arányai az alacsony motorháztetőnek köszönhetők, amelyet úgy valósítottak meg, hogy a könnyű és kompakt bolygódugattyús motort az autó közepén helyezték el.

A Mazda legújabb koncepció modellje

A kétrotoros bolygódugattyús EV-rendszer egy rendkívül jól skálázható, rugalmas elrendezésű motort eredményez, amely többféle üzemanyagot, köztük hidrogént is képes elégetni, így a Mazda egyedülálló technológiája ideálisan illeszkedik a Mazda sportautó-kínálatához. Ha pedig az akkumulátor töltése megújuló energiából származó elektromos árammal történik, akkor gyakorlatilag szén-dioxid-semlegesen lehet vele közlekedni.

A koncepciót felfedve, Masahiro Moro, a Mazda elnök-vezérigazgatója így nyilatkozott: „Rajongunk az MX-5-ötért, és a világ is imádja az MX-5-öt. Az elektrifikáció korában eltökélt szándékunk, hogy életben tartsuk a vezetés örömét, amelyet az MX-5 is nyújt, a MAZDA ICONIC SP-vel együtt, amely a kettős bolygódugattyús EV hajtásláncával a mi álommegoldásunk. Egy álom, amelynek megvalósításáért keményen fogunk dolgozni. A Mazda mindig olyan járműveket fog alkotni, amelyek emlékeztetik az embereket arra, hogy az autózás színtiszta öröm és az életük nélkülözhetetlen részét képezi.”

Mazda ICONIC SP EV koncepció autó

A MAZDA ICONIC SP mellett a márkaikon több különböző változata is feltűnik a Mazda standján, köztük a legújabb MX-5, a negyedik generációs modell jelentősen frissített változata, új LED-es fényszórókkal és hátsó lámpákkal, valamint a vezetés élményét tovább fokozó, belső teret érintő fejlesztésekkel.

A standon látható továbbá egy első generációs MX-5, amely a Mazda vezetés öröme melletti elkötelezettségének örök szimbóluma, illetve egy kétharmados méretarányú MX-5 modell, amely szimulált vezetési élményt nyújt a gyerekek számára, továbbá egy olyan MX-5 modell, amelyet csak kézzel lehet vezérelni.

A MAZDA ICONIC SP koncepcióautó legfontosabb műszaki adatai

Teljes hossz x szélesség x magasság (mm) – 4,180 × 1,850 × 1,150
Tengelytáv (mm) – 2,590
Súly (kg) – 1,450
Maximális teljesítmény (LE) – 370
Teljesítmény-súly arány – 3.9

A Mazda JAPAN MOBILITY SHOW 2023 honlapja:
https://www.mazda.co.jp/experience/event/japanmobilityshow2023/

Forrás: https://roadmagazin.hu/bemutatkozik-a-mazda-iconic-sp-a-bolygodugattyus-ev/

Elérhetőségeink

2921 Komárom, Petőfi út 38.
Tel: 34/344-384
Fax: 34/345-454
E-mail:Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Szerviz: 34/344-384

Nyitvatartás

Kereskedés:
Hétfő-Péntek: 9:00-17:00
Szombat: telefonos egyeztetés alapján

Szervíz:
Hétfő-Péntek: 8:00-17:00

Copyright © 2014, Mazdakomarom Team. All Rights Reserved.