Mazda alkatrészek

Árajánlat kérés

Vissza kettőbe –

hamarosan érkezik az új Mazda2

Folytatódik a Mazda modellpalettájának hirtelen megújulása. Alighogy az új Mazda3 ötajtós és szedán változatáról lehullott a lepel, egy japán magazin hasábjain már a következő Mazda2 formáival ismerkedhetünk. Az újdonság a hivatalos tervek szerint 2014 év elején mutatkozik be, így könnyen lehet, hogy a tavaszi Genfi Autószalonon már találkozhatunk vele.

 

Miközben az korántsem biztos, hogy a magazinban megjelenő fotó valóban az újdonságot ábrázolja, a „kettes” is a megújult formatervet hordozza majd magán, amire kiválóan rímel a papírra vetett ábrázolás. Egyes források szerint a kisautó a CX-5 rövidített platformjára épül majd, s a SKYACTIV technológia összes gyümölcsét magán viseli.

Ennek köszönhetően az egyébként is kiemelkedően alacsony önsúly még csekélyebb lesz, miközben a motorpalettán a már bemutatkozott 1,5 literes, átdolgozott erőforrást találjuk. Ez 100 lóerőt és 150 Nm nyomatékot állít hadrendbe, kimondottan alacsony, 5 l/100 km alatti fogyasztás mellett. Emellett valószínűleg itt ünnepli majd premierjét az 1,3 literes motor átdolgozott verziója, melyhez ezúttal nem öt-, hanem hatfokozatú váltó kapcsolódik. A 80-85 lóerős, 130 Nm-es csúcsnyomatékkal rendelkező erőforrás érdeme remek fogyasztása lesz – a 4 l/100 km-es érték elérése is elképzelhető.

Kiszivárgott fotón a majdani kis Mazda

 

Kiszivárgott fotón a majdani kis Mazda

Fotó: Autó Pult

Ha valóban igaz a platformról szóló pletyka, nagyobb erőforrásokra is számíthatunk a kínálatban. Legalábbis mi a márka helyében biztosan nem hagynánk ki a kétliteres, 165 lóerős motorral szerelt izgalmasabb sportváltozat elkészítését, de valószínűleg a várható eladásokat és a jelenlegi beruházásokat elnézve erre a lépésre maximum csak a későbbiekben szánja rá magát a Mazda.

 

Forrás:http://mno.hu/autopult/vissza-kettobe-hamarosan-erkezik-az-uj-mazda2-1173524

Elérhetőségeink

2921 Komárom, Petőfi út 38.
Tel: 34/344-384
Fax: 34/345-454
E-mail:Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Szerviz: 34/344-384

Nyitvatartás

Kereskedés:
Hétfő-Péntek: 9:00-17:00
Szombat: telefonos egyeztetés alapján

Szervíz:
Hétfő-Péntek: 8:00-17:00

Copyright © 2014, Mazdakomarom Team. All Rights Reserved.