Mazda alkatrészek

Árajánlat kérés

Mazda Skyactiv – Az év technológiája

 

A Mazda Motor Corporation 2011. november 17-én bejelentette, hogy az új fejlesztésű Skyactiv-G 1.3 motor nyerte el a 2012-es Autóipari Kutatói és Újságírói Konferencia (RJC) által meghirdetett “Az év technológiája” díjat. A Skyactiv-G 1.3 motor a japán piacon a Mazda Demióban (Európában Mazda 2) debütál. Az RJC elnöke, Hiroshi Fukunaga, a szavazás utolsó körének lezárása után hirdette ki a díjazást.

 

Az áttörést jelentő Skyactiv-G 1.3 motor a világ legmagasabb, 14:1-es sűrítési arányával rekordot ér el és ugyanakkor kiemelkedő hatékonyságot nyújt, s teszi mindezt különösen nagy nyomaték és alacsony fordulatszám mellett. A kopogás elkerülése érdekében, amely elkerülhetetlen a hagyományos, magas-sűrítési arányú motorok esetében, a Skyactiv-G 1.3 motor számos új technológiát alkalmaz, mint például a dugattyú tetők új különleges kialakítása, amely úgy lett kifejlesztve, hogy támogassa az ideális, tökéletes belső égést. Ugyanakkor a speciális, többfuratú befecskendezők precíz üzemanyag befecskendezés szabályozást tesznek lehetővé.

Az első Mazda Európában, amelyben a Skyactiv Technológia teljes palettája bemutatkozik, a Mazda CX-5 lesz, amely jövő év elején kerül bevezetésre. Ez a vadonatúj kompakt crossover SUV új mércét állít Európában mind az alacsony üzemanyag fogyasztás, mind pedig az alacsony károsanyag kibocsátást illetően, kombinálva mindezt azzal a kiemelkedő vezetési élménnyel, amiről a Mazda világszerte ismert.

 

 

Elérhetőségeink

2921 Komárom, Petőfi út 38.
Tel: 34/344-384
Fax: 34/345-454
E-mail:Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Szerviz: 34/344-384

Nyitvatartás

Kereskedés:
Hétfő-Péntek: 9:00-17:00
Szombat: telefonos egyeztetés alapján

Szervíz:
Hétfő-Péntek: 8:00-17:00

Copyright © 2014, Mazdakomarom Team. All Rights Reserved.