Mazda alkatrészek

Árajánlat kérés

A Mazda amiben csak teheti, szembe megy az autóipar diktálta trendekkel: szívó benzines erőforrások, vadonatúj motortechnológia, viszonylag nagy hengerűrtartalom. Ez pedig még csak a kezdet, ugyanis míg lassan már a prémiumok is a három- és négyhengeres erőforrások felé fordulnak a downsizing jegyében, addig a Mazda hathengeres erőforrást és hátsókerékhajtású platformot tervez a vadonatúj 6-os számára. A legfrissebb hírek szerint pedig 2022 elején mutatkozhat be végre a várva-várt középkategóriás.

 

A Mazda már régóta tornázza felfelé autóinak minőségét – elég csak a legújabb 3-asra gondolni, amely némelyik prémium kompaktot is maga mögé tudja utasítani az utastér finomságának szempontjából –, ám a hátsókerekes platform és a hathengeres erőforrás új szintet jelent számukra. Az előrelépés persze könnyebb, ha van kivel megosztani a költségeket, és a hírek szerint a Mazda új, továbbra is szívó, de 48 Voltos elektromos rendszerrel támogatott hathengerese a Lexus modelljeibe is bekerülhet majd.

 

A Vision Coupénál azért visszafogottabb lehet az új 6-os, de így is látványos lesz

Teljesítmény tekintetében biztosan 200 lóerő feletti számokat várhatunk, és minden esély megvan rá, hogy a 250 lóerős csúcsteljesítményt is átlépi majd az egység – vagy legalábbis annak egy változat. Mindez a hátsó kerekek felé továbbítva kifejezetten élvezetes vezethetőséget eredményezhet, amihez bizonyára az új platform is jó társ lesz. Az új koncepció egyébként az amerikai vásárlók érdekében születhetett meg, de ebből mi is profitálhatunk, hiszen minden bizonnyal Európában is elérhető lesz az újdonság.

A legfrissebb pletykák szerint pedig már jövő év elején bemutatkozhat az újdonság, aminek itt is lenne már az ideje, hiszen a jelenleg futó 6-os bár két nagyobbacska frissítésen is átesett, alapjait tekintve jövőre már a 10. évét tapossa majd. Ami pedig a külcsínt és a belsőt illeti, a jól bevált KODO formanyelv természetesen marad, ám annak legújabb iterációja köszönhet majd vissza, amely a korábbi Vision Coupe koncepciót idézheti majd fel – kívül és belül egyaránt. Ebben persze semmi meglepő nincs, hiszen már az új 3-as is ezeket a formai megoldásokat követte.

Az utastér is hasonlóan vezetőközpontú lehet

A Mazdának nem az új 6-os lehet az egyetlen nagy dobása a közeljövőben, hiszen minden jel arra mutat, hogy visszatér a Wankel-motor is a kínálatukba, méghozzá elektromotor(ok) társaságában. A japánok tehát nem vesznek vissza a különcködésből, amiért hálával tartozunk nekik az elektromos autózás és a technológiai megoldások hatalomátvétele közepette egyre egysíkúbbá váló autóipart látva.

forrás:https://autopult.hu/hirek/2022-elejen-johet-az-uj-hatoskerekes-hathengeres-mazda-6.html

Elérhetőségeink

2921 Komárom, Petőfi út 38.
Tel: 34/344-384
Fax: 34/345-454
E-mail:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Szerviz: 34/344-384

Nyitvatartás

Kereskedés:
Hétfő-Péntek: 9:00-17:00
Szombat: telefonos egyeztetés alapján

Szervíz:
Hétfő-Péntek: 8:00-17:00

Copyright © 2014, Mazdakomarom Team. All Rights Reserved.